Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΕΧPORT !

"Ο μεταλλευτικός κύκλος του χρυσού δημιουργεί εκατομμύρια θέσεις εργασίας και πρόσθετες ευκαιρίες απασχόλησης, εκτείνεται γεωγραφικά σε όλες τις ηπείρους , στις περισσότερες χώρες και γενικότερα σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η χρυσοπαραγωγική δραστηριότητα είναι το ίδιο θετική και δυναμική ανεξάρτητα από το αναπτυξιακό επίπεδο της χώρας όπου λειτουργούν τα μεταλλεία. 

Η παρουσία τους στον Καναδά, στις ΗΠΑ, την Σουηδία, την Φινλανδία δεν διαφέρει ούτε υπολείπεται τεχνολογικά από αυτό που συμβαίνει αντίστοιχα στην Χιλή, στην Γκάνα, στο Μεξικό και στη Ν. Αφρική."
 
....αυτά τα χαριτωμένα, σοβαρά και μεγαλεπίβολα λόγια διαβάζει κανείς σε σελίδα [ www.nikolaosarvanitidis.eu ] γνωστού αγανακτισμένου Δρ. γεωλογίας. Είναι πια, στην κατάσταση "θα σκίσω τα ιμάτιά μου" από την ανεγκεφαλιά μας και την ανικανότητά μας να τον αφήσουμε αυτόν και την παρέα του να μας σώσει. Επιτέλους οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής, της Ξάνθης, του Κιλκίς και της Χαλκιδικής, ας βγάλουν το σκασμό και ας αφήσουν την Ελλάδα να κατακτήσει τη θέση της νέας ευρωπαϊκής Αφρικής! Μπορεί εσείς να μην πάρετε μία, μπορεί εσείς να ξαναπάρετε το δρόμο της μετανάστευσης, μπορεί εσείς (κάτι το δηλητηριασμένο περιβάλλον - κάτι τα μέτρα που οδηγούν σε ανύπαρκτο πλαίσιο υγείας) να μας "αφήσετε χρόνους" πριν την ώρα σας, αλλά εμείς και μερικοί ακόμη αξιόλογοι Έλληνες θα οφεληθούμε.


 Παρατηρείται βέβαια εύκολα η άτονη αναφορά στην σημερινή σκανδιναβία. Μέχρι πριν λίγο καιρό μας κοπανούσαν το στη "Σουηδία έτσι..." και στη "Φινλανδία αλλιώς...." σαν τούβλο στο κεφάλι ανεπείδεκτου μαθήσεως. Πλέον μετά το ατύχημα-έγκλημα του Νοέμβρη 2012 στη Φινλανδία γίνεται μια γρήγορα, απαλή αναφορά μεταξύ άλλων χωρών.

Θεωρούμε πως τελικά οι δικοί μας επιστήμονες θα πρέπει να εξαγχθούν ΑΜΕΣΩΣ εις την Σκανδιναβία. Διότι οι δικοί μας επιστήμονες ξέρουν ότι:
  • Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη μεταλλεία - μόνο πράσινη ανάπτυξη
  • Εξασφαλίζουν ότι οι εταιρίες εξόρυξης δε θα κάνουν εγκλήματα: Φτιάχνουν επιτροπές ελέγχου και βάζουν και κατοίκους σε αυτές: ο περιπτεράς, ο υπάλληλος της περιφέρειας με τα 850€ μισθό, ο καταχρεωμένος μαγαζάτορας που πηδάει από το μπαλκόνι και άλλοι θα είναι οι καλύτεροι και πλέον στοιβαροί ελεγκτές της εταιρείας κολοσσού !
  • Ξέρουν πως να διασφαλίζουν το εθνικό συμφέρον: Παραχωρούν ΔΩΡΕΑΝ στην εταιρεία τα ελληνικά εδάφη για 30 χρόνια και μετά με αυτόματη ανανέωση σύμβασης. Κανένας λοιπόν δε θα κουνηθεί κατά αυτής της σύμβασης και έτσι η πολιτεία δε θα ξοδεύεται σε δικαστήρια.
  • Ξέρουν πως να εξασφαλίζουν μισθούς: Ο εργαζόμενος θα παίρνει 700€, θα φορολογείται για 699€. Η εταιρεία θα έχει μηδέν κέρδη - θα φορολογείται για μηδέν κέρδη - αλλά θα φορολογείται.
  • Ξέρουν να πείθουν: Όποιος αντιδρά είναι κολλημένος, οικολόγος ή κουμουνιστικού υπόβαθρου ή τρομοκράτης ή εχθρός της πατρίδας.    
 Έτσι, αφού όλα αυτά τα ξέρουν οι δικοί μας επιστήμονες και όχι οι ξένοι, ας μας κάνουν τον κόπο να πάνε παραπέρα να διαφωτίσουν τον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου