Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

10/12/2012 - Η Καλαμαριά συζητάει για τα μεταλλεία



Το βράδυ της 10-12-12 ο γνωστός κιλκισιώτης καθηγητής της γεωλογίας και υπέρμαχος των εξορύξεων στο Κιλκίς, -αλλά και παντού-, δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς, ήταν ο εισηγητής εναντίον της πρότασης να εκδοθεί από τον Δήμο Καλαμαριάς ένα ψήφισμα που θα εξέφραζε τους κινδύνους από την εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού στη Χαλκιδική και την πιθανή αρνητική επίπτωσή της μέχρι και το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Έχοντας εκ δεξιών του εκπρόσωπο της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» (μετάφραση στα ελληνικά του ELDORADO), στρογγυλοκαθισμένο απρόσκλητα όπως μας φάνηκε στα έδρανα του Δημοτικού συμβουλίου, ο κ. καθηγητής ανέγνωσε και πάλι το ίδιο χιλιοειπωμένο κείμενό του που το ακούμε συνεχώς από τις 6 Φεβρουαρίου του 12, όταν για πρώτη φορά το εκτόξευσε στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο στο Κιλκίς. Σαν να μην πέρασε μια μέρα, και πάλι ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα με τα ίδια ακριβώς λόγια. Εντελώς βαρετά για όσους τον είχαν ακούσει και ξανακούσει. Copy paste δηλαδή. Αν και πρόσφατα έκανε κάτι προσθήκες – προσθήκες «ωχ το μάτι μου»! Δηλαδή, βρήκε ο επιστήμων την εποχή να παραδειγματίσει γράφοντας για την κατάσταση στη Φινλανδία;!!! – ΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας του δώσει κάποιος μερικά δημοσιεύματα από τη Φινλανδία – ή καλύτερα ίσως να δώσουμε τα στοιχεία του κ.Τσιραμπίδη στους Φινλανδούς, μήπως και αφού αυτός ξέρει καλύτερα τα πράγματα, τους ανοίξει τα μάτια και τους σώσει από την καταστροφή, βρε παιδί μου! Ας πάει να τους μάθει πώς να διασφαλίσουν τα πάντα, πώς να κάνουν επιτροπές με μετέχοντες και έχοντες που θα «ελέγχουν» την εταιρία – και βεβαίως ας πάει να πει στους Φινλανδούς αυτό που λέει σε εμάς : τι σας πειράζει που μολυνθήκατε ρε σεις; Τι να κάνουμε; Σε όλες τις βιομηχανίες υπάρχουν ατυχήματα χωρίς να το θέλουν οι εταιρίες. Όταν αγοράζατε το τελευταίο κινητό σας ή το tablet σας, σκεφτήκατε από πού βγήκαν τα μέταλλα που έχει μέσα; Όταν μπαίνατε το πρωί στο ΙΧ σας, σκεφτήκατε ότι μολύνετετη Φινλανδία; Τώρα λίγα βαρέα μέταλλα και το ουράνιο στη φύση σας πείραξε; Ε, ναι ! Όσο το ξανασκέφτεται κανείς μάλλον είναι το σωστό ο κιλκισιώτης επιστήμων να γίνει εξαγωγή προς τη Σκανδιναβία! Τον χρειάζονται γιατί τέτοιους δεν έχουν, δικούς τους. Επιπλέον έλεος δηλαδή ! Δεν ξέρετε ότι η Αργεντινή που όπως πολύ σωστά λέει ο κ.Τσιραμπίδης έχει μακρόχρονη μεταλλεία χρυσού – είναι η πιο μεγάλη – η πιο πλούσια χώρα στον κόσμο – ακριβώς γιατί έκανε εξόρυξη χρυσού; Δεν ξέρετε ότι σώθηκε από αυτό και ότι ο κάθε Αργεντινός τρώει με χρυσά κουτάλια; Ε, μα! Ο κ.Τσιραμπίδης τα λέει όλα – ακόμα και τα ασύστολα, τα ίδια καραμπινάτα ψέματα που βγάζουν μάτι. Όπως π.χ. αυτό που επιμένει να λέει, ότι στις 16 Φεβρουαρίου του 12, στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας στη Βουλή, όλα τα κόμματα ήταν υπέρ των εξορύξεων στο Κιλκίς. Το γουδί το γουδοχέρι αυτός. Και ας έχει πια διαψευστεί πανηγυρικά. Φαίνεται του αρέσει να διαψεύδεται, δεν εξηγείται αλλιώς. Ας πάρει λοιπόν άλλη μια διάψευση να’χει.

Βέβαια τα επιχειρήματά του δεν έπεισαν κανένα, όπως και τα επιχειρήματα όσων κουβάλησε για να τον υποστηρίξουν. Η παρουσία τους ήταν μάλλον θλιβερή. Ήταν φανερό ότι μιλούσαν για κάτι που δεν το κατείχαν καθόλου. Μόνο η υποστήριξή τους στην εταιρεία ήταν ξεκάθαρη.

Για να δούμε, θα τα καταφέρει ο κ. καθηγητής και οι συνοδοιπόροι να μην εκδοθεί το ψήφισμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου