Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

2oς Ημιμαραθώνιος Πάικου Κιλκίς: ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ

Την Κυριακή 4 Νοέμβρη 2012 έτρεξαν αθλητές από την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας στον 2ο ημιμαραθώνιο του Πάικου, πάνω από την πανέμορφη Καστανερή!

(η φωτό από το kilkis24.gr)
Όλοι τους φορούσαν μπλουζάκια με το μήνυμα : metalleia stop!

Φυσικά το Μέτωπο ήμασταν εκεί με ενημερωτικό υλικό.

Ήταν πολύ ενδιαφέρον να μιλάς με κόσμο που είχε αντίθετη άποψη και να διαπιστώνεις για άλλη μια φορά ότι η αντίθετη άποψή τους πήγαζε από την παντελή έλλειψη ενημέρωσης. Όταν τους εκθέτεις όλα τα επιχειρήματα, τους πείθεις με στοιχεία και απορρίπτεις την καλλιεργημένη άποψη ότι είμαστε "υστερικοί οικολόγοι", είναι απίστευτα ευχάριστο και δημιουργικό. Ιδιαίτερη προσοχή έδωσε ο κόσμος, στην αλήθεια που εκθέταμε προερχόμενη από την Φινλανδία του 2012. Την Φινλανδία που προπαγανδίστηκε ως παράδειγμα προς μίμηση. Την Φινλανδία που σήμερα σύσσωμη διαδηλώνει για το κακό που την βρήκε, την Φινλανδία που οι υποσχέσεις του 2007 για ανάπτυξη, έγιναν καθημερινό βασανιστήριο [μια πρόσφατη απόδειξη: Talvivaara, τα λύματα της εξόρυξης καταλήγουν στην φύση
Mining Companies Swarm to Finland's Far North


Συγκινητικό ήταν ότι συναντούσαμε κόσμο από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι ήταν καλά ενημερωμένοι και ήδη ανήσυχοι. Συγκινητικό ήταν ότι μας πλησίασε κόσμος που μας είπε "τα ξέρουμε καλά παιδιά, από την Ολυμπιάδα είμαστε - ξέρουμε πολύ καλά τι πάει να πει μεταλλείο". Δυνατά συναισθήματα όταν μιλήσαμε με τρεις οικογένειες από την Κομοτηνή "ξέρουμε παιδιά, και εμείς σήμερα ανεβαίνουμε στο Πέραμα!". Απίστευτα οργισμένες ήταν δύο γυναίκες από τη Δράμα "άρχισαν και σε εμάς τα όργανα" μας είπαν !

Ενότητα, αλληλεγγύη και ενημέρωση. Αυτή είναι η δύναμή μας και πλέον κάνουμε θαύματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου